Search

Dom > Vijesti > Sadržaj
Proizvodi kategorije
Obratite nam se

Suzhou Guanhua papir tvornice

Add:no.666, Yupan Rd., Weitang grad, Xiangcheng District, Suzhou, Kina, 215134

Con: MS BELINDA YU

Tel:0086 512 65755551

Pho:0086 18915544818

Faks: 0086 512 65456952

E-mail:sales@guanhuapaper.com

Web:WWW.GUANHUAPAPER.COM

Zaštitni premaz termičkog papira
Nov 03, 2017

Termalni papir Zaštitni premaz

Termalni papir je dizajniran za termalne štampače i termalni papir za štampanje faksom, kvalitet njegovog direktnog utjecaja na kvalitet štampe i uštede vremena, a čak utiče i na vrijeme trajanja štampača i faksa. Trenutno na tržištu termalni papir značajno varira, država još nije izdala nacionalni standard, mnogi korisnici nisu sigurni kako da identifikuju kvalitet termalnog papira, što za mnoge kompanije za kontrolu inferiornog termalnog papira daje korisnicima pogodnost oštećenje svjetla Što kraće vrijeme uštede, zamućena, teška oštećenja na štampaču. Ovaj članak vam govori kako identifikovati prednosti i slabosti termalnog papira, kako ne bi ponovo bili prevareni. Materijal za termičku štampu generalno je podeljen na tri sloja, na dno papirnog sloja, na drugi sloj toplotno osjetljivog sloja, treći sloj za zaštitni sloj, glavni utjecaj na kvalitet termičkog premaza ili zaštitnog sloja,

Neujednačeni sloj termalnog papira može dovesti do tamnih boja u nekim područjima štampanja, lakšim bojama u nekim područjima i znatno nižim kvalitetom štampe. Ako hemijska formulacija termičkog premaza nije opravdana, može doći do promene u vremenu zadržavanja papira za štampanje. Veoma kratak, dobar papir za štampanje može se pohraniti nakon štampanja (na sobnoj temperaturi, kako bi se izbjegli direktni uslovi sunčeve svjetlosti) 5 godina , a sada više može uštedeti 10 godina dugotrajnog termičkog papira, ali ako formula nije razumna termička obloga, može samo uštedjeti nekoliko mjeseci.

Zaštitni sloj je takođe kritičan za rok trajanja posle štampanja, jer apsorbuje deo svetlosti koji uzrokuje hemijsku reakciju termičkog premaza, usporava pogoršanje štamparskog papira i štiti termičke elemente štampača od oštećenja, ali ako zaštitni sloj nejednakost sloja ne samo da u velikoj mjeri smanjuje zaštitu termičkog premaza, a čak i male čestice koje mogu imati zaštitni premaz za vrijeme štampe pasti se, trljajući termičke elemente štampača, što dovodi do oštećenja odštampanih termički elementi.

Termalni papir se uglavnom prodaje u obliku rolni, obično 80mm × Φ60mm, 57mm × Φ50mm, a druge specifikacije su najčešće, prednji deo papira je rekao da je širina rolne, leđa je prečnik, širina opšte greška od 1, 2mm nema utjecaja na upotrebu jer štampači obično ne štampaju na ivicama, ali promjer rolne ima veći utjecaj na kupca, jer je ukupna dužina rolne papira direktno povezana s troškovnim performansama roll. Ako je prečnik 60 mm, stvarno samo 58 mm, dužina papirne rolne će se smanjiti za oko 1 metar (zavisno od specifičnog smanjenja zavisi od debljine papira), ali tržište termalnih rolni je obično označeno X0, stvarni prečnik je često manji od X0. Takođe postoji potreba da obratite pažnju na papirni papir u sredini prečnika mrtvog, neki poslovi će ponovo umrijeti na umrijeti, izbor većeg umrijeti, dužinu papira mora se mnogo skratiti. Kupci na jednostavan način mogu uzeti manji prečnik lanca, a prečnik kutije sa oznakom je konzistentan, a promjer premera takođe treba obratiti pažnju kako bi se izbjeglo bezobzirno trgovanje.


Povezane vijesti

Suzhou Guanhua papir tvornice